Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2021  
         
  Articol:   FACTORII PRINCIPALI CARE CONTRIBUIE LA REDUCEREA PARTICIPĂRII LA ACTIVITĂȚI SPORTIVE ÎN RÂNDUL STUDENȚILOR / MAIN FACTORS THAT CONTRIBUTE TO THE REDUCTION OF PARTICIPATION IN SPORTS ACTIVITIES AMONG UNIVERSITY STUDENTS.

Autori:  OLĂNESCU MIHAI.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.66(1).05


Published Online: 2021-03-20
Published Print: 2021-03-30
pp. 51-59

VIEW PDF

FULL PDF

REZUMAT.
Factorii principali care contribuie la reducerea participării la activități sportive în rândul studenților. Introducere: Scopul acestui articol este de a examina principalele motive care îi determină pe studenți să practice din ce în ce mai puține activități fizice sportive. Obiective: Identificarea diferențelor care pot exista între studenții care au fost înscriși la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în anul universitar 2011-2012, și cei înscriși în anul universitar 2019-2020, cu privire la motivele care îi determină să reduce timpul alocat activităților fizice sportive. Metode: Pentru a afla de ce nivelul participării studenților la diferite activități fizice sportive este foarte scăzut, și tinde să scadă de la an la an, am efectuat două studii, primul în anul universitar 2011-2012 (n = 880 participanți), și al doilea, în anul universitar 2019-2020 (n = 594 participanți), și am comparat rezultatele obținute. Rezultate: Rezultatele studiului arată motivele pentru care studenții alocă puțin timp activităților fizice și de ce sunt prea ocupați pentru a face sport. Principalul motiv pentru care studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca practică din ce în ce mai puține activități sportive este faptul că sunt mai ocupați și au mai puțin timp liber. Programul încărcat de la universitate este principala cauză pentru care unii dintre studenți au redus timpul alocat activităților sportive. Alți factori importanți sunt lipsa de energie și lipsa facilităților pentru practicarea sportului. Concluzii: Creșterea cerințelor educaționale și reducerea timpului liber, justifică scăderea interesului studenților de a participa la activități sportive extrașcolare. Pentru a spori motivația și aderarea sportivă viitoare a studenților, ar fi necesar ca universitățile și autoritățile publice locale să ofere un climat motivațional pentru practicarea activităților fizice și a sportului.
Cuvinte cheie: activitate fizică, sport, populație studențească, timp liber, motivație
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă